инжектори - Газов инжекцион Romano - София

Отиване към съдържанието

Главно меню:

инжектори

Защо инжекторите на "Romano" са по-добри?

Инжекторите на "Romano" са единични и изцяло се различават от инжекторните рейки, използвани масово при останалите газови инжекциони.
Предимството им в монтажа е голямо. Обикновените инжекторни рейки се монтират на разстояние от всмукателния колектор посредством маркучи с дължина 15-25 сантиметра. При "Romano" всеки отделен инжектор може да бъде монтиран в непосредствена близост до  всмукателният колектор на двигателя. Така времето между реакцията на инжектора и навлизането на газта в колектора се свежда до минимум, а това на свой ред допринася за по-добра мощност и съответно за по-нисък разход на гориво.
Друго предимство е техният дълъг живот. Основният движещ се елемент във всеки такъв инжектор не извършва никакво триене, тъй като в момента на отваряне няма допирни точки. Това не може да се каже за инжекторните рейки. Техните основни елементи са в непрекъснат допир със стените на втулките (малки тръби), в които са поставени. Така при движението си извършват триене, което неминуемо ограничава техния живот. Друг фактор е, че при изпарението си газта отлага в системата вторичен продукт, подобен на минерално масло. Във всички съществуващи инжектори са вградени гумени уплътнители. Но не всички уплътнители са 100% устойчиви на този продукт. Заради него при повечето газови инжектори тези уплътнители променят еластичността и дори размера си, което постепенно води до нежелана промяна в горивната смес. Инженерите от "Romano" са избегнали този проблем с използването на напълно устойчив материал за тяхното производство.
Заради конструкцията и добрите материали тези инжектори отдавна са се доказали като изключително устойчиви, а това на свой ред показва, че инженерите от "Romano" наистина знаят какво правят.

Инжектор "Romano"
Инжекторна рейка

За диагностика - двигател  и настройка на газов инжекцион - gas-nastroika.com

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню